Őszi kirándulások, osztályprogramok
2021
December
05

Őszi kirándulások, osztályprogramok

Az elmúlt 2 év pandémiás időszaka, a digitális oktatásban töltött hónapok ráébresztettek bennünket arra, hogy mennyire fontos az együtt töltött idő. Egy iskola nemcsak tudást ad át, de nevel, értéket teremt, közösséget kovácsol. Ennek szellemében döntött úgy a vezetőség, hogy a hagyományoktól eltérően nemcsak év végén, hanem év elején is engedélyezi a kirándulást minden osztálynak, akik éltek is ezzel a lehetőséggel.

Volt, aki Egerbe, Lillafüredre kirándult, mások Budapestet célozták meg: a Vadászati Világkiállítást, a Szent István Bazilikát, vagy éppen szabadulószobában tették próbára kreativitásukat. 

Olyan osztály is akadt, akik a csendes elmélyülést részesítették előnyben, és lelki-napot szerveztek meghívott előadókkal. 

A lényeg a közös program, az élmények szerzése, az iskolán kívül, de mégis osztályközösségben eltöltött tartalmas idő volt. 

„A közösség egy érzés, amiben feloldódhatok, és amit újra és újra átélek, ha másokkal összehangolódom. A közösség nálam valami hatalmasabb létező, aminek számíthatok a segítségére, amiben bizodalmam van, de tartok a büntetésétől vagy rettegek a kirekesztésétől. A közösség létezése az élettől elválaszthatatlannak, örökkévalónak tűnik.” (Csányi Vilmos)

 


 
 
 
Felvételi tájékoztató
2021
November
02

Felvételi tájékoztató
További információkért kattints ide!
Felvételi szabályzatért kattints ide!

 

 
 
 
Advent
2021
November
29

Iskolánkban is meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún

Szeretettel köszöntöm a kedves olvasót a 2021-s esztendő első adventi vasárnapján.

Az év legszebb időszaka karácsony és az azt megelőző adventi idő következik.

Mi is az advent? A szó jelentése: Adventus Domini= az Úr eljövetele, Úrjövet.

Ez az időszak bűnbánati és egyben kegyelmi idő, a figyelmes, éber várakozás, a reménykedő virrasztás ideje.

Az advent nem pusztán a várakozásról, de egy még erősebb és mélyebb érzésről a vágyakozásról is szól. Jézus eljövetelére nem csak várunk, vágyunk is utána, mert ez a belső megélés valami olyan titkot rejt magában, amit egész életünkön át keresünk úgy, hogy közben a miénk – advent is pont ettől válik olyan különlegessé minden évben.

 

„Hiába született meg Jézus 2000 éve Betlehemben, ha nem születik meg benned!”

 

 

- Ha sikerül szeretetben növekednünk az advent folyamán, igazi lesz a karácsonyunk: Jézus megszületik bennünk, közöttünk; és körülöttünk élők számára is.

 

Adventi imádság

Urunk, Jézus Krisztus. Eljöttél hozzánk. Mégis eljössz, újra és újra. És mi várunk Téged. Jöjj el, itt és ma újra. Látogass meg. Várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Várjuk eljöveteled, mert ebben a világban egyre inkább az igazságra éhezünk. Annyi igazságtalanság sújtja a népeket és az embereket. Várjuk eljöveteled, mert szomjazzuk a szabadságot. Hozz reményt. Adj szeretetet mindenki szívébe! Nyisd meg szívünket, hogy felragyogó örömödet megtapasztalhassuk életünkben!

Kérünk, hallgass meg minket! Amen.

 

 
 
 
Külföldi nyelvtanulási program
2021
November
28

Tisztelt Szülők!

Magyarország Kormányának döntése értelmében a 9. és 11. évfolyamos  gimnáziumi és szakgimnáziumi, valamint a 9., 11., és 12. évfolyamos technikumi tanulók számára 2022. nyarán lehetőség nyílik a külföldi nyelvtanulási programban való részvételre. Ezzel kapcsolatban az érintett osztályokban tanuló diákok szülei már kaptak egy tájékoztató levelet az e-Kréta felületén. 

A csoportos iskolai programba történő előzetes jelentkezéshez a tanulóknak kiosztottunk egy formanyomtatványt. Amennyiben valamelyik diák nem kapott, úgy innen is le lehet tölteni. 

Kérjük, fontolják át ezt a kivételes lehetőséget!

Köszönettel:


Kármán Ágota és Magyar Gézáné

koordinátorok

 
 
 
A magyar tudományt ünnepeltük
2021
November
25

A magyar tudományt ünnepeltük

 

A Magyar Tudományos Akadémia kezdeményezésére már évtizedes hagyománya van a Magyar tudomány ünnepe elnevezésű rendezvénysorozatnak, amely elsősorban a hazai felsőoktatás szereplőit mozgatja meg. Az idei évben iskolánk is képviseltette magát az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szervezésében megrendezett ünnepségsorozaton.

2021. november 15-én Egerben három diákunk is előadott A neveléstudomány jövőjéért elnevezésű zárókonferencián. Badenszki Laura, Búzás Dorina és Tóth Csilla 12. d osztályos tanulóink egy kutatás résztvevőiként számoltak be annak eredményeiről. Prezentációjukat A jászsági középiskolások attitűdjei és motivációi a COVID-19 okozta digitális oktatás idején címen mutatták be a konferencia érdeklődő közönsége előtt. A kutatást az NTP-HHTDK-20-0074 sz. „A neveléstudomány jövőjéért” című pályázat keretében különböző módszertani előadások, workshopok előzték meg, amelyek lehetővé tették a diákok számára, hogy belekóstoljanak a tudományos élet szépségeibe és nehézségeibe. Munkájukat az egyetem részéről Urbán Orsolya egyetemi hallgató, dr. Magyar Ágnes egyetemi adjunktus támogatták, a Szent József Technikumból pedig Magyar Zsolt mentorálta a tanulókat.

2021. november 18-án az EKKE Jászberényi Campusán megrendezett konferencián Kármán Ágota és Magyar Zsolt képviselték intézményünket. Oktatóink érdekes előadásokat hallgathattak meg a keresztény egyházak alapjait jelentő kérdésekről és a digitális oktatásról. Ez utóbbi témában (A COVID-19 okozta digitális oktatás legfontosabb tapasztalatai a pedagógusok szemszögéből) izgalmas kerekasztal-beszélgetésen oszthatták meg élményeiket, tapasztalataikat a jászsági középiskolák pedagógusai. A nehézségek és jó gyakorlatok megbeszélése valamennyi résztvevő számára szakmai feltöltődést jelentett.

A pandémia időszaka az élet valamennyi területén új kihívások elé állította az emberiséget, az így felmerülő kérdésekre, problémákra számos esetben a tudomány különböző területei szolgálhatnak megbízható válaszokkal. A középfokú oktatás számára is fontos, hogy tevékenyen vegyen részt ezen folyamatokban, és erre - az említett rendezvényeken - diákjainknak és pedagógusainknak is kiváló lehetősége volt. A magyar tudomány ünnepe olyan inspirációt jelent, amely méltóképpen cáfol rá Szentgyörgyi Albert alábbi gondolataira:

„A tudománynak mindig az volt a "betegsége", hogy a nagy új problémákat is azzal a tudással akarta megoldani, ami már megvolt.” 

 

 

  

 
 
 
Egy éjszaka az iskolában
2021
November
02

Egy éjszaka az iskolában

Hagyományteremtő programot indítottunk útjára 2021. október 22-én éjszaka. Az intézmény 85 diákja 8 felügyelő pedagógussal egy éjszakát töltött el az intézmény falai között este 7 órától másnap reggel 7 óráig. 

Nem alvásra készültünk… Különböző programok várták az érdeklődő fiatalokat: lehetett kosarazni, társasjátékozni, zenét hallgatni, táncolni (igen, volt disco is Sokvári Dániel és Szabó Rolandnak köszönhetően), bújócskázni a sötétben, vagy „csak” beszélgetni, ismerkedni. Az éhséget 50 pizza elfogyasztásával igyekeztünk csillapítani. 

Nem alvásra készültünk… Hajnal 4 óra felé azonban kezdett elcsendesedni az iskola. A 7. órája tartó programok sok energiát kivettek a tanulókból, akik a tantermekbe hurcolt judo matracokon ágyaztak meg maguknak, és tértek pihenőre.

Reggel aztán a többség álmosan, de boldogan indult haza, és arra még volt energiájuk, hogy a következő hasonló programról érdeklődjenek. 

Februárban folytatjuk!

Kármán Ágota

Diákönkormányzatot segítő pedagógus

 

 
<<    <  3  4  5  6  7  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2021 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2022.Május
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese