Vízkereszt
2022
Január
10

2022. január 6. Vízkereszt – Urunk megjelenésének ünnepe

A katolikus egyház január 6-án ünnepli vízkeresztet, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. Az epifánia szó megjelenést, megnyilvánulást, látogatást jelent. „Hármas csodával ékes napot ünnepelünk” – énekli az egyház zsolozsmája. Három esemény kapcsolódik össze ezen az ünnepen: a napkeleti bölcsek hódolata, látogatása; Jézus Jordán folyóban történő megkeresztelkedése és a kánai menyegző, vagyis Jézus dicsőségének három kezdeti megnyilvánulása.

Vízkeresztkor kezdődik meg a házszentelések időszaka, amely a 15. században kialakult szokás. A mai napon mi is megszenteltük az újonnan megáldott szenteltvízzel intézményünket és a kollégiumot, valamint a benne tanítókat, tanulókat, lakókat, és dolgozókat. Az intézményszentelés után az ajtókra fölírtuk a latin áldásformula kezdőbetűi: 20+C+M+B+22 Christus Mansionem Benedicat („Krisztus áldja meg e hajlékot”).

A mai ünnepen a bölcsek, királyok mind arra tanítanak, hogy nekünk is fel kell keresnünk az Istent, mert a vízkereszt ünnepe megmutatja nekünk, hogy Isten minden emberhez elküldte Fiát, hogy Jézus születésével elhozza számunkra az üdvösséget, az örök élet reményét. Fordítsuk szívünket a megjelenő Isten felé, hogy megláthassuk életünkben kegyelmi ajándékait!

Muhari Ferenc
Hittanár, állandó diakónus

 

 

 

 
 
 
Adakozás - Köszönetnyilvánítás
2022
Január
07

Adakozás - Köszönetnyilvánítás

 

Az adventi időszak, a készülődés részeként hagyományainkhoz hűen ebben az évben is meghirdettük az adománygyűjtést. A járványügyi helyzetre tekintettel nem tárgyi adományokat kértünk, hanem pénzt, melyből a szervezők vásároltak be.

Decemberben a  9. e, 10. a, 10. b, 10. e, 10. g, 11. d, 11. e,  11. g, 12. d, 12. b, 5/13 d, 5/13 a,  1/15 h,  2/14 a,  2/14 b és a tanári kar adományaiból összesen 122.130 Ft – t gyűlt  össze, amelyből az iskola 22 tanulójának karácsonyát igyekeztünk szebbé tenni a mellékelt képen látható, finomságokból összeállított csomagokkal. A csomagot a karácsonyi műsor után kapták meg és vihették haza a diákok.

Köszönjük mindazoknak, akik lehetőségeikhez mérten adományaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez!

 

 
 
 
Karácsony
2021
December
21
 
 
 
Adventi vetélkedő
2021
December
21
 
 
 
Külföldi nyelvtanulási program
2021
December
16

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Intézményünk 128 diákja jelentkezett a 2022. nyarán megvalósuló, Magyarország Kormánya által támogatott külföldi nyelvtanulási programba.

Jó hír, hogy az összes diák számára találtunk külföldi fogadóintézményt, így a 128 diák 3 csoportban utazik Skóciába: 2 csoport Stirlingbe, 1 csoport pedig Edinburgh-be. Mindannyiuk számára kollégiumi elhelyezést és teljes ellátást biztosít a külföldi nyelviskola. Hogy ki melyik csoportba került, arról 2022. január elején adunk felvilágosítást, hogy mindenki elkezdhesse tervezni a nyári szünetet. 

Várhatóan 2022. január végén, február elején kell a hivatalos nyilatkozatot aláírni minden tanulónak, és mindkét szülőjének. Ennek pontos idejéről később adunk felvilágosítást. 

Kérdés esetén továbbra is elérhetőek vagyunk az iskola hivatalos telefonszámán.

Kármán Ágota és Magyar Gézáné

koordinátorok

 
 
 
Adventi lelkigyakorlat
2021
December
14

Adventi lelkigyakorlat

Iskolánk pedagógusai adventi lelkigyakorlaton vettek részt 2021.12.14-én délután a Barátok Templomában.

Dr. Novák István plébános atya osztotta meg velünk adventi gondolatait, a készülődés, a várakozás jegyében, miközben Muhari Ferenc diakónus úr sorban meggyújtotta az adventi koszorú gyertyáit. Az elmélkedést Koleszár Krisztián gitárral kísért éneke színesítette.

A lelkigyakorlat végén Halász Péter igazgató úr köszöntette dr. Novák István atyát kanonoki beiktatása alkalmából és köszönte meg az együtt töltött tartalmas délutánt.

 

 
<<    <  3  4  5  6  7  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2022 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese