Lövész Kupa
2022
Február
24

Százhalombattán rendezte a Honvédelmi Sportszövetség a 2021-2022-es tanév Lövész Kupa verseny közép-magyarországi szekciójának regionális elődöntőjét. Az esemény 2022.február 20-án zajlott professzionális körülmények között. Iskolánk háziversenyét a Honfoglalás Lovas és Lövész Klub Egyesülettel együtt rendeztük meg.  A résztvevői közül a hét legjobb lövőt: Nagy Fruzsina, Versegi Nóra, Decsák Viktor, Lukács Kristóf, Trájer Szabolcs, Hábencius Ferenc, Dobolán Tamást hívták meg az elődöntőbe. A versenyzőket elkísérte Bárczi Tamás és Kozma József tanár úr. 

A lelkiismeretes felkészülés eredményeként a Szent József Technikum felnőtt kategóriájában Trájer Szabolcs az elődöntő első helyét szerezte meg, míg a Trájer Szabolcs-Hábencius Ferenc-Dobolán Tamás alkotta csapat második lett. Eredményeik alapján bejutottak a 2022. március 11-én rendezett országos döntőbe. Eredményeikhez gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!

 

 
 
 
Betlehem 2021.
2022
Február
24

Különdíj a betlehem készítőinek

Az Egri Főegyházmegye a 2021/2022. tanévben is meghirdette iskolái számára a Betlehem készítő versenyt.

Ebben a tanévben iskolánk két diákja, Pesti Dávid és Dragos Csaba 9.c osztályos tanulók nagyon különleges művel neveztek a versenyre.  Dávid készített egy számítógépes animációt, Csaba pedig tett hozzá zenei aláfestést.

A többi iskola fizikailag megfogható betleheme mellet a mi diákjaink alkotását egy kivetítőn láthatták azok, akik megtekintették a kiállítást és természetesen a zsűri is.

Ezt a nagyon különleges, egyedi alkotást a zsűri különdíjban részesítette, melyet az elmúlt napokban iskolánk igazgatója vett át Egerben és átadta az alkotóknak. Gratulálunk! 

 
 
 
Vízkereszt
2022
Január
10

2022. január 6. Vízkereszt – Urunk megjelenésének ünnepe

A katolikus egyház január 6-án ünnepli vízkeresztet, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. Az epifánia szó megjelenést, megnyilvánulást, látogatást jelent. „Hármas csodával ékes napot ünnepelünk” – énekli az egyház zsolozsmája. Három esemény kapcsolódik össze ezen az ünnepen: a napkeleti bölcsek hódolata, látogatása; Jézus Jordán folyóban történő megkeresztelkedése és a kánai menyegző, vagyis Jézus dicsőségének három kezdeti megnyilvánulása.

Vízkeresztkor kezdődik meg a házszentelések időszaka, amely a 15. században kialakult szokás. A mai napon mi is megszenteltük az újonnan megáldott szenteltvízzel intézményünket és a kollégiumot, valamint a benne tanítókat, tanulókat, lakókat, és dolgozókat. Az intézményszentelés után az ajtókra fölírtuk a latin áldásformula kezdőbetűi: 20+C+M+B+22 Christus Mansionem Benedicat („Krisztus áldja meg e hajlékot”).

A mai ünnepen a bölcsek, királyok mind arra tanítanak, hogy nekünk is fel kell keresnünk az Istent, mert a vízkereszt ünnepe megmutatja nekünk, hogy Isten minden emberhez elküldte Fiát, hogy Jézus születésével elhozza számunkra az üdvösséget, az örök élet reményét. Fordítsuk szívünket a megjelenő Isten felé, hogy megláthassuk életünkben kegyelmi ajándékait!

Muhari Ferenc
Hittanár, állandó diakónus

 

 

 

 
 
 
Adakozás - Köszönetnyilvánítás
2022
Január
07

Adakozás - Köszönetnyilvánítás

 

Az adventi időszak, a készülődés részeként hagyományainkhoz hűen ebben az évben is meghirdettük az adománygyűjtést. A járványügyi helyzetre tekintettel nem tárgyi adományokat kértünk, hanem pénzt, melyből a szervezők vásároltak be.

Decemberben a  9. e, 10. a, 10. b, 10. e, 10. g, 11. d, 11. e,  11. g, 12. d, 12. b, 5/13 d, 5/13 a,  1/15 h,  2/14 a,  2/14 b és a tanári kar adományaiból összesen 122.130 Ft – t gyűlt  össze, amelyből az iskola 22 tanulójának karácsonyát igyekeztünk szebbé tenni a mellékelt képen látható, finomságokból összeállított csomagokkal. A csomagot a karácsonyi műsor után kapták meg és vihették haza a diákok.

Köszönjük mindazoknak, akik lehetőségeikhez mérten adományaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez!

 

 
 
 
Karácsony
2021
December
21
 
 
 
Adventi vetélkedő
2021
December
21
 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2021 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2022.Május
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese