Lehel Pengő pályázat
2021
Augusztus
25

Lehel Pengő pályázat

2021. augusztus 12-14. között került megrendezésre a  Jászberényi Ifjúsági Önkormányzat Lehel Pengő című pályázat első rendezvényére. Az eseményen a jászberényi középiskolák fiataljai vettek részt azzal a kiemelt céllal, hogy megtanulják a véleményüket hatékonyan kommunikálni, és képviselni társaik érdekeit az iskola kapuin belül és kívül.

Intézményünket Sütő Vanda Vanessza, az iskola diákönkormányzatának elnöke és Zsiga Csilla képviselte. Mindketten hasznosnak találták a Birs Vendégházban eltöltött három napot, örültek, hogy a többi középiskola diákjaival megismerkedhettek, hasznos programokon vehettek részt Gulyás Barnabás tréner segítségével.

Péntek délután a diákok közös programon vettek részt az iskolai önkormányzatokat segítő pedagógusokkal, Jászberény polgármesterével, Budai Lóránttal, és néhány képviselővel. A fiatalok örömmel tapasztalták, hogy a felnőttek szívesen ültek le velük csoportokban beszélgetni, meghallgatták az ötleteiket, nyitottak voltak a javaslataikra.

Összességében elmondhatjuk, hogy a projektnek köszönhetően elindult a párbeszéd a diákok, és az ötleteik megvalósításában segítő döntéshozók között. Köszönjük Hamar Katának, a projekt szakmai vezetőjének, és Turócziné Varga Katalin szervezőnek, hogy részt vehettünk a programon!

 

Kármán Ágota

Diákönkormányzatot segítő pedagógus

 

 

 

 

 
 
 
MOST BÚCSÚZUNK…
2021
Augusztus
25

MOST BÚCSÚZUNK….

 

2021. augusztus 20-án, életének 73. évében elhunyt Hlavacska Andrásné nyugalmazott igazgatónk, aki 24 éven keresztül vezette az iskolánkat.

Hlavacska Andrásné, Laki Éva 1974-ben érkezett vissza egykori alma materébe, az akkori Erősáramú Szakközépiskolába villamos mérnökként a Hűtőgépgyár villamos laborjából. Műszaki tanárként szakmai elméleti tantárgyakat, villamos mérést tanított. 1987-ben jelentős szerepet vállalt az iskola névfelvétele kapcsán. Még ebben az évben sikeresen megpályázta az intézményvezetői posztot. Az ötéves ciklus letelte után még négyszer, egyhangúlag választották meg vezetőnek. Elsődleges célja volt, hogy a pedagógusok a tanult szakmájukban megtalálják a számításukat, biztonságban, jó körülmények között tudjanak dolgozni.

Munkája eredményességét bizonyítja, hogy a Liska megállta a helyét: az itt folyó képzések színvonalát országosan is elismerték. Diákjaink rendre kiemelkedő eredményeket értek el a különböző országos és megyei versenyeken.

Innovatív vezetőként olyan ötletei voltak, amelyeknek a megvalósítása az intézmény szakmai struktúrájához és a gazdasági környezethez egyaránt igazodott. Az 1990-es évek társadalmi igényeihez alkalmazkodva 1992-ben ismét elindult iskolánkban a gimnáziumi oktatás, ami a következő évben közbiztonsági gimnáziumi osztállyal bővült. A világbanki program keretében az erősáramú mellett megkezdődött az automatikai és az informatikai képzés is.

Új lehetőségként jelent meg a gimnáziumban végzett lányok számára a „Gépíró-szövegszerkesztő”, a „Számítástechnikai szövegszerkesztő”, majd az „Ügyviteli titkár” képzés.

Igazgatónő törekedett az iskola nemzetközi kapcsolatainak kiszélesítésére is, ennek jegyében szoros szakmai kapcsolat alakult ki a Kassai Ipariskolával és a lohnei Adolf Kolping Szakképző Iskolával.

2011-ben, utolsó megbízatásának lejárta előtt egy évvel az önkormányzat az iskolát átadta a megyének. Igazgatónő nyugdíjba vonult.

Egy olyan embert, olyan vezetőt veszítettünk el, aki a saját útjárt járva valósította meg a célját és segítette hozzá a Liska József Erősáramú Szakközépiskolát (Gimnáziumot és Kollégiumot) ahhoz, hogy a megye egyik legjobb szakképző intézményévé váljon. Nem tett mást, mint végezte a dolgát következetesen, gyakorlatiasan, úgy, ahogy az egy intézményvezetőtől elvárható.

Isten Vele Igazgatónő!

"Ne légy ma ez,

holnap emez,

s jövõre ismét

mást szemezz.

Érc légy, mely

mindig egy marad,

ne törmelék - dirib - darab.

(Ibsen)

Temetése 2021. augusztus 27-én, 10 órakor lesz az alattyáni temetőben.

 
 
 
Beiratkozás
2021
Augusztus
13

Beiratkozás                                                                                                

 

A szakképzés 13. évfolyamára jelentkezők beiratkozásának időpontja:

2021. augusztus. 24. (kedd) 10 óra

Helye a kollégium nagyterme.

A beiratkozók a személyi okmányaikon kívül hozzák magukkal a négyévfolyamos, valamint az érettségi bizonyítványukat és amennyiben van, a szakképzettségüket igazoló dokumentumukat.

 
 
 
Személyi változás
2021
Augusztus
05
Kedves Kollégák, Szülők, Diákok és Hívek!

 

2021. augusztus elsejével Dr. Ternyák Csaba egri érsek úr az új Eszterházy Károly Katolikus Egyetem delegált általános rektorhelyettesévé nevezett ki. Ezért július 31-én főigazgatói illetve lelki igazgatói feladataim ellátása véget ért. A Jézus Neve Plébánián továbbra is szolgálatot teljesítek és feladataim közé tartozik Jászberényben az új katolikus egyetem Campusának a fejlesztése is.

Öröm volt 14 éven keresztül a Nagyboldogasszony Katolikus Iskolában, 9 éven keresztül a Liska (ma már Szent József) Katolikus Középiskolában valamint 5 éven keresztül az Angyalkert Óvodában dolgozni. Isten áldását kérem az intézmények vezetőire és dolgozóira, diákokra és szülőkre egyaránt.

Jászberény, 2021. 08. 04.

   

Dr. Novák István
plébános, kanonok, rektorhelyettes

 

 
 
 
Nyíltnap a Haldexnél.
2021
Augusztus
05

Nyíltnap a Haldexnél.

Regisztrálni az alábbi linken lehet!

Szakképző évfolyamokon tanuló és végzett diákjaink jelentkezését várják!

https://forms.gle/pUzR543vrbYXz3NU9

 

 
 
 
Táborozás a Balaton partján
2021
Július
27

Táborozás a Balaton partján

2021. július 19-23. között Balatonföldváron táborozott 38 fiatal a Szent József Katolikus Technikum és a Nagyboldogasszony Gimnázium közös szervezésében. 

A táborozók közül ezúttal a Nagyboldogosok voltak többségben, de a következő, jövő évi táborunkban már szeretnénk kiegyenlíteni a két iskola közötti létszám arányát.

Bár az első napunk esős és szeles volt, ez a hangulaton nem látszódott meg, és a két iskola diákjai gyorsan összebarátkoztak. Keddtől már javult az időjárás is, így lehetőségünk volt napozni, barnulgatni a parton, illetve fürdeni és vízibiciklizni a Balatonban. 

 

A többi nap is tartalmasan telt: átruccantunk Siófokra vonattal, szülinapot ünnepeltünk, sőt, pecásaink még keszeget is fogtak! ????

 

Deme Gábor táborvezető, és a magam nevében is azt mondhatom, hogy jól sikerült ez a Balatonnál töltött öt nap, a 2022-es tanévre már hétfőtől szombatig, azaz hat napra foglaltuk le a BF Üdülőházat.

 

Sinka István

 

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2021 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2021.December
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese