Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének országos döntője
2022
Április
21

Vágány Zoltán 12.a osztályos tanulónk 5. helyen végzett az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének országos döntőjében Automatika és elekronika tantárgyból. A felsőoktatási felvételi eljárás során 100 többletpontra jogosult.

A versenyen ebben a kategóriában az ország összes villamosipari képzést folytató technikumából indulhattak versenyzők. Zoli összeségében 26 iskola 199 diákját megelőzve lett ötödik!

Felkészítő tanár: Csikó Roland.

Gratulálunk mindkettőjüknek!!

 
 
 
Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!
2022
Április
17

Áldott húsvéti ünnepeket kíván az iskola minden dolgózója és igazgatósága!

A 11. évfolyamos diákok passiójátéka: „hangfile”

 
 
 
Ó Szent József légy velünk, buzgó szívvel tisztelünk…
2022
Március
25

„Ó Szent József légy velünk, buzgó szívvel tisztelünk…”

 

2022. március 21-én a Barátok templomában bemutatott szentmise és rádiós megemlékezés keretében ünnepeltük iskolánk, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium névadó szentjét. Szűz Mária jegyese, majd férje a katolikus hagyományban a munkások védőszentje. Józsefre „hallgató szentként” tekintünk: nem maradtak fent terjedelmes bölcsességei, életével azonban példát mutatott.

Mindaz a társadalmi, gazdasági és kulturális környezet, amely körülvesz minket, nagy kihívás elé állítja a XXI. századi családokat is. Annak érdekében, hogy a keresztény családképet megőrizzük, szükség van példaképekre. Dr. Novák István plébános atya szentbeszédében hangsúlyozta, hogy József „igaz ember” volt, akinek élete napjainkban is iránytűként szolgálhat. Megértő férj, példás családapa, lelkiismeretes szakember: olyan tulajdonságok (illetve szerepek) ezek, amelyek az iskola diákjai számára is követendők. Egy világjárvány és egy szomszédunkban zajló pusztító háború árnyékában felértékelődik József alakja: az Úr szándékát elfogadó, a családja számára békét, biztonságot és nyugalmat teremtő szent élete segíthet nekünk is közelebb kerülni Istenhez, segíthet elfogadni és megérteni a velünk kapcsolatos terveit.

Ó Szent József, légy házunk ura, kis családunk patrónusa! Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket! Az ég felé mutass utat, bátorítsd az ellankadtat! Küzdelmünkben légy vezérünk, erényekben példaképünk! Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit! Zárd ki mindazt, ami káros, ami üdvünkre hátrányos! Engedd be az Isten-áldást, minden jóban gyarapodást! Ajánlj minket Jézusodnak, Szeplőtelen Szűz Anyánknak, hogy családunk kicsi háza, Názáretnek legyen mása!

Ámen.

 
 
 
HS Lövész Kupa Légfegyveres Lövészverseny Országos Döntő
2022
Március
21

A Honvédelmi Sportszövetség szervezésében 2022. március 11. pénteken került sor a HS Lövész Kupa Légfegyveres Lövészverseny Országos Döntőjére. A BOK Sportcsarnok „C” épületében rendezett küzdelmeket az internet segítségével is nyomon lehetett követni. A KSI SE Légfegyveres lőterén rendezett küzdelemre a Százhalombattán, Zalaegerszegen és Debrecenben tartott régiós elődöntőket követően került sor, miután a 2500 jelentkező közül a 150 legjobb eredményt produkáló lövész érkezett a budapesti fináléra. 

Iskolánk továbbra is a Honfoglalás Lovas és Lövész Klub Egyesülettel együtt vett részt a döntő küzdelemben. A lelkiismeretes felkészülés eredményeként a Szent József Technikum képviseletében, felnőtt kategóriában Trájer Szabolcs (iskolánk volt diákja) az országos döntő I. helyezettje lett 197 köregységgel, míg a Trájer Szabolcs-Hábencius Ferenc-Lukács Kristóf alkotta csapat az országos döntőben szintén az I. helyet érdemelte ki. Egyetlen leány versenyzőnk, Versegi Nóra 10.G osztályos tanuló az – előkelő - országos hetedik legjobb eredményt érte el.

Gratulálunk a versenyzőknek! További munkájukhoz sok sikert kívánunk! Hajrá!

 

 
 
 
ERASMUS-projekt
2022
Március
18

ERASMUS-projekt

 

A T.O.O.L.S. Erasmus+ projekt keretén belül Tóth Enikő és Sas Adrienn tanárnők Spanyolországban, Badajoz városában megrendezett úgynevezett Kick-off meeting-en (projektindító találkozón) vettek részt, melynek fő célja az együttműködés legfontosabb feladatainak pontos meghatározása volt, beleértve a költségvetést, és a találkozók időpontjainak pontosítása is.

A projekt témája az új technológiák bevezetése a szakképzésbe.

A horvát, szerb, olasz, spanyol, görög, román kollégákkal együtt bemutatták intézményünket, városunkat.

A következő találkozó Horvátországban lesz 2022 októberében, és ugyanebben az időszakban, novemberben kerül sor egy egyhetes képzésre Romániában. A kiutazásokon a szakképzésben dolgozó oktatók, szakemberek vesznek részt, így az iskolából több személynek is van lehetősége a részvételre.

 
 
 
25 éves az ügyviteli képzés
2022
Március
18

25 éves az ügyviteli képzés

A Liska József Erősáramú Szakközépiskolában 1997-ben indult és utódjában a Szent József Katolikus Elektronikai Technikumban jelenleg is folyik az ügyviteli képzés. 

Először egy osztály tanult gépíró és szövegszerkesztő alapszakmát. Az évek során sok változás történt. Hat féle ügyviteli szakma oktatása zajlott. Ilyenek voltak az ügyintéző titkár, irodai titkár, idegen nyelvi titkár, ügyviteli titkár. Az utóbbi két évben vállalkozási ügyviteli ügyintézőket képezünk és iskolázunk be. Ebben az ügyviteli tantárgyakon túl nagyobb hangsúllyal szerepel a számvitel, könyvvezetés, adózás. Így a diákok elhelyezkedési lehetőségei bővülnek, hiszen könyvelőként, pénzügyi szakemberként is el tudnak helyezkedni. A hosszú idő alatt sok vállalatnál, intézménynél töltötték diákjaink a szakmai gyakorlatukat. Elmondhatjuk, hogy Jászberényben és a Jászságban nagyon sok helyen dolgoznak és kamatoztatják tudásukat diákjaink. Az első évben egy osztályunk volt, 2014-től már 9. évfolyamtól kezdve, illetve érettségit követően 13-14. osztályban is tanulhatnak diákjaink.  Jelenleg 3 osztály irodai titkár, 4 pedig vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmát tanul.

A 25 éves jubileum megünneplésére 2022. március 11-én gyűltek össze a tanárok és a diákok. 

Az ünnepségen Halász Péter igazgató úr megnyitóját követően Babucs Andorné tanárnő beszélt a 25 év emlékeiről. Bencsik Ferenc igazgatóhelyettes megemlékezett Hlavacska Andrásnéról, az intézmény egykori igazgatójáról, a képzés beindítójáról, majd az országos szakmai versenyek eredményeit ismertette, ahol többek között két ízben is első helyezést értek el tanulóink. Őt követte Szereminé Harangozó Tünde visszaemlékezése, aki diákból tanárrá lett. Ismertette három egykori diák, Buschmann Éva, Sánta-Balogh Vivien (az iskola ügyvitel tanára) és Csingerné Major Éva (az iskola gazdasági dolgozója) visszatekintését is. Holló Anna iskolatitkárunk személyesen mondta el a képzésben szerzett élményeit. Éri Gabriella gazdaságvezető a munkavállalással kapcsolatos tanácsokkal látta el a tanulókat. 

Befejezésül az ügyviteli munkaközösség tagjai ajándékkal köszönték meg Babucs Andorné negyedszázados kiemelkedő szakmai tevékenységét.

A rendezvényt vers, zene tette színesebbé és kiállítás régi irodagépekből, képekből, relikviákból. 

Az intézmény eredményesnek ítél meg az ügyviteli képzést, mivel sok visszajelzést kapunk a cégektől, hivataloktól, melyben elismerően szólnak a volt diákjaink tevékenységéről. Munkánk továbbra is folytatódik, a vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma oktatásával, bízva abban, hogy minél több jó szakembert képezhetünk

 

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2022 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese