Kollégium

Szeretettel várjuk iskolánk kollégiumában a város valamennyi középiskolájának kollégiumi elhelyezésre igényt tartó tanulóját. A kollégiumi ellátás térítésmentes, fizetni csak az étkezésért kell. A térítési díj várható összege 1.100 Ft a 2022/2023. tanévben, ami napi háromszori étkezést foglal magába. Jogosultság esetén természetesen lehetőség van térítési díjkedvezmény igénybevételére. Konyhánk, éttermünk a kollégiummal egybeépített iskolaépületben található, ahol helyben készített házias, ízletes ételeket fogyaszthatnak a diákok.

Két helyen történik a diákok elhelyezése, külön a fiúk a II. emeleten és külön a lányok az I. szinten. A tanulói létszámtól függően kettő, de legfeljebb hat tanuló foglal el egy lakószobát.

A szoba

A 2017-2018-as tanévben a kollégium épülete teljes felújításon ment át, ami szigetelést, a nyílászárók cseréjét, festést, a teljesen új fűtési- és elektromos rendszer kiépítését jelenti.Szoba Feeling

A belső környezet tükrözi az ott élők és dolgozók esztétikumát, ezért erre is nagy gondot fordítunk: megtörtént a szobák belső festése, és minden ágyhoz tartozóan a konnektorok beszerelése, saját íróasztala és kis szekrénye van minden diákunknak. A fürdő és egyéb mellékhelyiségek tisztasága az egészségügyi előírásoknak megfelelő. A háló- és a tanulószobák, valamint az egyéb célt szolgáló helyiségek berendezése során elsősorban az otthonosságot céloztuk meg.

A tanulást csoportokban történő felkészítő foglalkozásokon, tanári felügyelet mellett oldjuk meg. Amennyiben a diákoknak arra szükségük mutatkozik a számítógépteremben a mai követelményeknek megfelelő számítógépek szolgálják az iskolai feladatok elkészítését, illetve a kollégium teljes területén biztosított az internet elérhetőség.

A megbízható, jó tanulmányi átlaggal rendelkező gyerekek a saját szobájukban is tanulhatnak. A tanulás tanításával és a mindennapi felkészülés fokozott ellenőrzésével érjük el, hogy a tanulmányi mutatók növekedése kollégiumi szinten is megvalósuljon. A tehetséggondozást az iskolai könyvtár és a város kulturális intézményeivel, egyesületeivel kialakított jó kapcsolatunk is segíti.

A tanulmányi munkán túl fontosnak tartjuk, hogy fiataljaink megismerjék azokat az egyéni és közösségi értékeket, amelyek életük során támaszt, eligazítást, biztos pontot, erőt adnak. Ennek érdekében kollégiumunk lehetőséget biztosít, hogy a bibliai és egyháztörténeti ismereteket lelkipercek és előadások formájában is elsajátíthassák diákjaink.

Az érzelmi védettség és az odafigyelő pedagógiai környezet biztosításával hozzájárulunk kollégistáink személyiségének pozitív irányú fejlődéséhez. Fontos, hogy valamennyi kollégista érezze, hogy minden kollégiumi nevelőtanár nyitott a személyük iránt, és problémáik megoldásában segítséget várhatnak tőlük. Fontos, hogy az itt lakó tanulók szülei biztonságban, megnyugtató környezetben érezzék gyermekeiket.

Kollégiumunkban pezsgő kulturális és sportélet folyik. Az épület mögött található sportudvaron és az iskolaépületben lévő tornateremben rendszeresen pattog a labda; a foci, kézilabda és kosárlabda meccsek napi rendszerességűek.

Kosár

 

Minden tanévben megrendezzük a kollégiumi ping-pong és foci bajnokságot. A konditeremben szakavatott módon emelgetik a súlyokat a fiatalok, nagy érdeklődés mellett zajlik a fekvenyomó- és felhúzó házibajnokságunk, a jobbak a versenyzésbe is bekapcsolódhatnak.

Szívesen jönnek hozzánk a JKSE NB-I-es kosarasai bemutatózni, vagy éppen mi teszünk látogatást az ő mérkőzéseiken, de nemzetközi röplabda meccsen is szurkolt már a Liska Koli.

Röpi

Városunk és környéke kitűnő lehetőségeket biztosít kulturális látnivalók megtekintéséhez és kirándulások szervezéséhez. A Jászberényi Állat- és Növénykert az elmúlt évek alatt nagy fejlődésen ment keresztül, a Jász Múzeum pedig Magyarország egyik legrégibb tájmúzeuma, történelmi, régészeti és néprajzi kiállításai vannak. Legismertebb kiállított műtárgya Lehel kürtje.

Az utóbbi évek talán legjobb hangulatú kiruccanása az volt, amikor paintballozni mentünk, természetesen egy bográcsozással összekötve…

Paintball

Intézményünk műszaki beállítottságának megfelelő programokat is igyekszünk szervezni, így pl. megtekintettük a szolnoki Reptár kiállítását is.

Reptár

Amikor nem mi megyünk, olyankor szívesen jönnek hozzánk vendég előadók, művészek, hogy eltöltsenek egy-egy estét a kollégistákkal. A napi kulturális élet központja a „Zsibongó”!

Zsibi

A közösségi helyiségünk társasjátékokkal, asztalifocival, falra szerelt televízióval, darts játékkal várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyó diákjainkat.

Az ünnepségeink közül a kollégiumi mikulás és a karácsony az, amit nagyon várnak minden évben a fiatalok, viszont a végzős diákok számára rendezett kollégiumi Ballagáson mindig kicsordul néhány könnycsepp, hogy immáron búcsúzniuk kell „második otthonuktól”, a Liska Kolitól.

A kollégiumot és az itt zajló életet képekben az alábbi galériában tekinthetik meg: Link

 

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2024 |

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese