ERASMUS-projekt
2022
Március
18

ERASMUS-projekt

 

A T.O.O.L.S. Erasmus+ projekt keretén belül Tóth Enikő és Sas Adrienn tanárnők Spanyolországban, Badajoz városában megrendezett úgynevezett Kick-off meeting-en (projektindító találkozón) vettek részt, melynek fő célja az együttműködés legfontosabb feladatainak pontos meghatározása volt, beleértve a költségvetést, és a találkozók időpontjainak pontosítása is.

A projekt témája az új technológiák bevezetése a szakképzésbe.

A horvát, szerb, olasz, spanyol, görög, román kollégákkal együtt bemutatták intézményünket, városunkat.

A következő találkozó Horvátországban lesz 2022 októberében, és ugyanebben az időszakban, novemberben kerül sor egy egyhetes képzésre Romániában. A kiutazásokon a szakképzésben dolgozó oktatók, szakemberek vesznek részt, így az iskolából több személynek is van lehetősége a részvételre.

 
 
 
25 éves az ügyviteli képzés
2022
Március
18

25 éves az ügyviteli képzés

A Liska József Erősáramú Szakközépiskolában 1997-ben indult és utódjában a Szent József Katolikus Elektronikai Technikumban jelenleg is folyik az ügyviteli képzés. 

Először egy osztály tanult gépíró és szövegszerkesztő alapszakmát. Az évek során sok változás történt. Hat féle ügyviteli szakma oktatása zajlott. Ilyenek voltak az ügyintéző titkár, irodai titkár, idegen nyelvi titkár, ügyviteli titkár. Az utóbbi két évben vállalkozási ügyviteli ügyintézőket képezünk és iskolázunk be. Ebben az ügyviteli tantárgyakon túl nagyobb hangsúllyal szerepel a számvitel, könyvvezetés, adózás. Így a diákok elhelyezkedési lehetőségei bővülnek, hiszen könyvelőként, pénzügyi szakemberként is el tudnak helyezkedni. A hosszú idő alatt sok vállalatnál, intézménynél töltötték diákjaink a szakmai gyakorlatukat. Elmondhatjuk, hogy Jászberényben és a Jászságban nagyon sok helyen dolgoznak és kamatoztatják tudásukat diákjaink. Az első évben egy osztályunk volt, 2014-től már 9. évfolyamtól kezdve, illetve érettségit követően 13-14. osztályban is tanulhatnak diákjaink.  Jelenleg 3 osztály irodai titkár, 4 pedig vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmát tanul.

A 25 éves jubileum megünneplésére 2022. március 11-én gyűltek össze a tanárok és a diákok. 

Az ünnepségen Halász Péter igazgató úr megnyitóját követően Babucs Andorné tanárnő beszélt a 25 év emlékeiről. Bencsik Ferenc igazgatóhelyettes megemlékezett Hlavacska Andrásnéról, az intézmény egykori igazgatójáról, a képzés beindítójáról, majd az országos szakmai versenyek eredményeit ismertette, ahol többek között két ízben is első helyezést értek el tanulóink. Őt követte Szereminé Harangozó Tünde visszaemlékezése, aki diákból tanárrá lett. Ismertette három egykori diák, Buschmann Éva, Sánta-Balogh Vivien (az iskola ügyvitel tanára) és Csingerné Major Éva (az iskola gazdasági dolgozója) visszatekintését is. Holló Anna iskolatitkárunk személyesen mondta el a képzésben szerzett élményeit. Éri Gabriella gazdaságvezető a munkavállalással kapcsolatos tanácsokkal látta el a tanulókat. 

Befejezésül az ügyviteli munkaközösség tagjai ajándékkal köszönték meg Babucs Andorné negyedszázados kiemelkedő szakmai tevékenységét.

A rendezvényt vers, zene tette színesebbé és kiállítás régi irodagépekből, képekből, relikviákból. 

Az intézmény eredményesnek ítél meg az ügyviteli képzést, mivel sok visszajelzést kapunk a cégektől, hivataloktól, melyben elismerően szólnak a volt diákjaink tevékenységéről. Munkánk továbbra is folytatódik, a vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma oktatásával, bízva abban, hogy minél több jó szakembert képezhetünk

 

 
 
 
Diákolimpiai sikerek
2022
Március
18

Diákolimpiai sikerek

 

A Lábtoll-labda Diákolimpia megyei döntője március 10-én Újszászon került megrendezésre.

Iskolánk csapata (Sánta Bulcsú, Bene Richárd, Sipos István, Sáfrán Bence, Mezei Gábor valamennyien 11.g osztályos tanulók) 3. helyezést, egyéniben Mezei Gábor 1. helyezést ért el a VI. korcsoportban.

Az országos döntő 2022.04.04-én Kisteleken rendezik meg!

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

 
 
 
Diákolimpia
2022
Március
07

Diákolimpia

2022.február 25-27-én Jászberényben rendezték a Rövidpályás Gyorskorcsolya Diákolimpia országos döntőjét. Iskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el:

Váltóverseny - 888 méter (V-VI. korcsoport): 

2. hely: Pesti Dávid – 9.c, Taczman Máté - 10.a, Túri Bence - 12.b, Vas Milán - 12.c

444 méter (VI. korcsoport): 

2. hely: Vas Milán - 12.c

666 méter (VI. korcsoport): 

3. hely: Túri Bence - 12.b

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

 
 
 
Lövész Kupa
2022
Február
24

Százhalombattán rendezte a Honvédelmi Sportszövetség a 2021-2022-es tanév Lövész Kupa verseny közép-magyarországi szekciójának regionális elődöntőjét. Az esemény 2022.február 20-án zajlott professzionális körülmények között. Iskolánk háziversenyét a Honfoglalás Lovas és Lövész Klub Egyesülettel együtt rendeztük meg.  A résztvevői közül a hét legjobb lövőt: Nagy Fruzsina, Versegi Nóra, Decsák Viktor, Lukács Kristóf, Trájer Szabolcs, Hábencius Ferenc, Dobolán Tamást hívták meg az elődöntőbe. A versenyzőket elkísérte Bárczi Tamás és Kozma József tanár úr. 

A lelkiismeretes felkészülés eredményeként a Szent József Technikum felnőtt kategóriájában Trájer Szabolcs az elődöntő első helyét szerezte meg, míg a Trájer Szabolcs-Hábencius Ferenc-Dobolán Tamás alkotta csapat második lett. Eredményeik alapján bejutottak a 2022. március 11-én rendezett országos döntőbe. Eredményeikhez gratulálunk, a döntőhöz pedig sok sikert kívánunk!

 

 
 
 
Betlehem 2021.
2022
Február
24

Különdíj a betlehem készítőinek

Az Egri Főegyházmegye a 2021/2022. tanévben is meghirdette iskolái számára a Betlehem készítő versenyt.

Ebben a tanévben iskolánk két diákja, Pesti Dávid és Dragos Csaba 9.c osztályos tanulók nagyon különleges művel neveztek a versenyre.  Dávid készített egy számítógépes animációt, Csaba pedig tett hozzá zenei aláfestést.

A többi iskola fizikailag megfogható betleheme mellet a mi diákjaink alkotását egy kivetítőn láthatták azok, akik megtekintették a kiállítást és természetesen a zsűri is.

Ezt a nagyon különleges, egyedi alkotást a zsűri különdíjban részesítette, melyet az elmúlt napokban iskolánk igazgatója vett át Egerben és átadta az alkotóknak. Gratulálunk! 

 
<<    <  2  3  4  5  6  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2022 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese