Krimit tud?
2021
November
02

Krimit tud?

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ország összes főkapitányságának együttműködésével Krimit tud? elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt szervezett középiskolás fiataloknak. A 4 fős csapatok a Beugró című műsorból ismert játékok átdolgozott változatai segítségével mérhették össze tudásukat, kreativitásukat, tehetségüket.

 A verseny célja az volt, hogy biztonságtudatos szemléletet alakítsanak ki a diákokban és a tanulók bűnmegelőzési módszereket sajátíthassanak el.

A játékos versenyre 2021. október 13-án került sor Nyíregyházán, melyen intézményünk tanulói is részt vettek. Bár helyezést nem értek el, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, és nagyon jól érezték magukat.

Muhari Miklós

 

 
 
 
Advent
2021
December
08

 
 
 
Nyílt napok
2021
Október
18

 
 
 
Nyitott katekézis
2021
Október
12

FOLYTATÓDIK A NYITOTT KATEKÉZIS A JÁSZBERÉNYI

BARÁTOK TEMPLOMÁBAN!

 

2021. OKTÓBER

 

  1. OKTÓBER 13. SZERDA 17,30 ÓRAKOR
  2. OKTÓBER 20. SZERDA 17,30 ÓRAKOR
  3. OKTÓBER 27. SZERDA 17,30 ÓRAKOR

 

TÉMÁINK:

 

  1. EGYHÁZ ÉS POLITIKA
  2. EGYHÁZ ÉS TÁRSADALOM
  3. EGYHÁZ ÉS TUDOMÁNY, KULTÚRA

 

 

 

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

 

     

DR. NOVÁK ISTVÁN

PLÉBÁNOS, REKTORHELYETTES

 

 

 
 
 
Szeptemberi események a kollégiumban
2021
Október
05

A 2021/2022-es tanév mozgalmas napokkal vette kezdetét kollégistáink számára. A beköltözés, a szobabeosztás és az órarendek elkészítése után még szeptember hónapban három szabadidős programon is részt vehetett a jelenleg hetven főt számláló kolis társaság.

Szeptember 22-én egy mozielőadáson vehettek részt diákjaink.  A Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló mozifilm, mely a két főhős, a drogos (Szabó Győző) és a pszichiáter (Csernus Imre) harcáról és baráttá válásáról szól.

 

Másnap városismereti sétán vettünk részt, ahol az 550 éves Ferences Rendház és a templom környékét jártuk be dr. Farkas Kristóf történész, muzeológus vezetésével.

 

Szeptember 28-án a DÖK megrendezte a kollégium szokásos bundásavatóját, ami fergeteges hangulatban zajlott, annak ellenére, hogy senki sem úszta meg szárazon!

 
 
 
Rangos kitüntetésben részesült Bencsik Ferenc, iskolánk igazgatóhelyettese
2021
Október
05

Rangos kitüntetésben részesült Bencsik Ferenc, iskolánk igazgatóhelyettese 

2021. augusztus 20.-án Zirzen Janka közoktatási díjban részesült iskolánk igazgatóhelyettese, Bencsik Ferenc.

Gratulálunk!

 

Bencsik Ferenc, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium szakirányú oktatásért felelős igazgatóhelyettese.

14 éves kora óta csak annyi időre tette ki a lábát az iskolából, hogy a budapesti Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán 1997 és 1980 között megszerezze villamos mérnöki diplomáját, majd sorkatonaként eleget tegyen hazafias kötelezettségének.

Még meg sem száradt a tinta diplomáján, amikor visszatért egykori középiskolájába, hogy átadja tudását a jövő nemzedékeinek. Ennek immár több mint 40 éve. Első perctől kezdve hivatásának tekintette a műszaki ismeretek iránt érdeklődő fiatalok nevelését, oktatását, s ez a mai napig így van. Mindig fontos volt számára az oktatás, az oktatás fejlesztése, magas szintű műszaki ismeretek átadása a tanulóknak. Tanítványai sok szép eredményt értek el az évek során az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken. Ezen sikerekhez szükség volt az ő kimagaslóan precíz, következetes tanári munkájára is.

Lelkesedésével, megbízhatóságával, nagyon alapos, pontos munkavégzésével, nagyfokú munkabírásával hamar kivívta kollégái és az iskolavezetés  elismerését. 1987-től 1990-ig, majd 1997-től 1999-ig a szakmai elméleti munkaközösség vezetője volt.

Többször ellátott osztályfőnöki feladatokat is. Ma is rendszeres kapcsolatot tart diákjaival.

Az elmúlt évtizedek során állandóan gyarapította tudását. Mérnöki diplomája mellé 1992-ben műszaki tanári végzettséget szerzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, majd a pneumatika, eletropneumatika, PLC technika, hidraulika területén szerzett újabb ismereteket a Vechtai Iparkamara és a FESTO cég szervezésében. De nem csak gyarapította, hanem másokkal is megosztotta ismereteit. Iskolai munkája mellett 1989 és 1994 között szaktanácsadóként dolgozott az akkori Ipari és Kereskedelmi Minisztérium, illetve a Nemzeti Szakképzési Intézet megbízásából. Szakmai és vizsgáztatási követelményeket dolgozott ki az Országos Képzési Jegyzék számára.

1999-ben ismét beült az iskolapadba, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdasági- és Társadalomtudományi Karán közoktatási vezető diplomát szerzett. Frissen megszerzett tudását azonnal kamatoztathatta, hiszen 2000-ben kinevezték az iskola oktatási igazgatóhelyettesévé. Azóta az elnevezés és némiképp a feladatok is változtak, de ma is odaadóan, körültekintően, felelősségteljesen  látja el az akkor rábízott mukakört.  Munkájához tartozik a tanügyigazgatás, a szakmai munkaközösségek munkájának irányítása, a szakmai versenyek, vizsgák és a különböző mérések szervezése, az iskolai adatszolgáltatáshoz szükséges sokirányú statisztika összeállítása. Fontos szerepe volt több, az iskolai oktatást, a pedagógusok továbbképzését és a diákok szabadidős tevékenységét támogató nyertes pályázat kidolgozásában.

Az iskola életének minden mozzanatából kiveszi részét. Legyen az karácsonyi ünnepség, diáknapi zenei vetélkedő, az iskolai énekkar számára pályázatírás, Határtalanul! programban való közreműködés vagy az iskolai futsall csapat menedzselése. Kiemelkedően sok munkát végzett az iskola fennállásának 50 éves évfordulójára rendezett ünnepi hét szervezésében, lebonyolításában. Az akkor kiadott jubileumi évkönyv létrehozásának legfőbb szorgalmazója, írója, szerkesztője volt. Addig is, de azóta hivatalosan is, az iskola „krónikása”. Gyűjtötte és gyűjti, rendszerezi az iskolához és előző névadónkhoz - Liska József professzorhoz -  kötődő ereklyéket, emlékeket, fotókat, videókat, eredményeket, illetve gondoskodik a jelenkori események dokumentálásáról. Fontos számára, hogy az iskola régi, jelenlegi és leendő diákjai, illetve mindenki aki érdeklődik intézményünk iránt, mindig hiteles és naprakész információkat kapjanak iskolánkról. Ezért is hozta létre és tartja életben az iskola Facebook oldalát, de figyelemmel kíséri az iskola honlapját is. Rendszeresen részt vesz pályaválasztási tájékoztatókon, kiadvány szerkesztőként is tevékenykedik. Kapcsolatot tart az iskola régi tanáraival, diákjaival. Kapcsolatait (jó értelemben) kihasználja az iskolai élet gazdagítására. Pl. így lett az 50 éves évforduló jubileumi gálaestjének előadója Rékasi Károly színművész, iskolánk egykori diákja, de a jászberényi katasztrófavédelmi parancsnokságtól is sok segítséget kapunk volt diákunk, a parancsnok úr jóvoltából.

Nyugodt, megfontolt, mindenre odafigyelő, mindenhez a jobbítás szándékával álló személyiségével az iskola nevelőtestületének meghatározó egyénisége.

Az iskola céljai iránti elkötelezettségéért, az iskoláért végzett szerteágazó és kimagasló színvonalú munkájáért 2012-ben Liska-díjban részesült.

Szabadidejében lelkes foci (Fradi) szurkoló, szellemi és zenei vetélkedőket szervez és vezet, részt vett televíziós kvízjátékban is, tagja a budapesti kvízjátékosok klubjának.

Lakóhelyén, Jászjákóhalmán önkormányzati képviselőként és a futball egyesület elnökeként végzett társadalmi, közösségi munkát.

Két felnőtt gyermek és egy kislány unoka szerető édesapja, nagypapája.  

 


https://www.youtube.com/watch?v=pmZ-sd-6owA

 
<<    <  4  5  6  7  8  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2021 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2022.Május
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese