Győzelem a 2.MELT Diák Forrasztási Versenyen
2023
Április
04

Győzelem a 2.MELT Diák Forrasztási Versenyen

Budapesten a MOM Parkban rendezték meg a Magyarországi Elektronikai Társaság
rendezvényét az Innoelectro 2023-t, amelynek keretében került sor a 2. MELT Diák
Forrasztási Versenyre. A versennyel szervezők a forrasztási technológia alapjainak
elsajátítását szeretnénk elősegíteni és népszerűsíteni. A 17 középiskola 84 versenyzőjének 25
percnyi idő alatt kellett egy 6x4 cm-es áramköri lapra beültetni 27 alkatrészt 73 forrasztást
elvégezve. A győzelmet iskolánk csapata szerezte meg.
Magyar Zoltán - 12.c
Szabari Dominik - 12.c
Sándor Attila - 11.c
Felkészítő tanár: Nagy József.

 
 
 
Erasmus pályázatok intézményünkben
2023
Március
26

Erasmus pályázatok intézményünkben

 

Az elmúlt félévben két különböző Erasmus pályázatunkat is sikeresen tudtuk megvalósítani. 

2022. nyarán két kollégánk, Antalné Mizsei Annamária és Kármán Ágota tanári mobilitáson vehettek részt, míg 2022. novemberében 11 diák 2 kísérőtanárral szakmai gyakorlaton, 7 tanár pedig szakmai tanfolyamon gyarapították tudásukat. 

Előbbi pályázatot 2021-ben nyújtottuk be, míg utóbbi a COVID19 járvány miatt 2020 márciusa óta húzódott. 

A tanári mobilitásokon résztvevő kollégák közül Antalné Mizsei Annamária Kréta szigetén egy Gamefikacio képzésen megismerkedett a módszer lényegével és használatának lehetőségeivel, azzal, hogy hogyan lehet mindezt a kommunikációs képességek, együttműködés, problémamegoldó képesség, érvelés, kritikai és kreatív gondolkodás fejlesztésére használni. Hangsúlyt kapott az is, hogy olyan típusú tevékenységekkel ismerkedjenek meg a tanárok, melyek csapatépítésre, bizalomépítésre, kreativitás fejlesztésére szolgálnak, illetve hogy a gamefikációval kapcsolatos gyakorlatokat megismerjék, azokat kipróbálhassák. 

Kármán Ágota Kalamata városában töltött el egy hetet, és gyarapított tudását a speciális nevelési igényű diákok inkluzív nevelésével kapcsolatban. Segítséget kapott ahhoz, hogy megértse, hogy a társadalmi, művészeti és a játék alapú tevékenységek hogyan támogathatják a fejlesztést, megismerkedett az integrált és a szegregált oktatás kihívásaival, tényezőivel, korlátaival,  tanulóközpontú tevékenységeket sajátított el a speciális nevelési igényű tanulók oktatásában, és olyan drámajátékokkal ismerkedett meg, melyek fejlesztik a feladatorientált és problémamegoldó tevékenységeket. 

A tanfolyamon eltöltött időszak arra is jó volt, hogy kollégáink a helyi nevezetességekkel megismerkedjenek, és olyan kapcsolatokat építsenek ki, melyek segítségével jelenleg 3 új pályázat kerül benyújtásra Törökországban és Romániában iskolánk részvételével. 

A novemberben megvalósult szakmai gyakorlat helyszíne a németországi Lohne városa volt. Diákjaink 3 hetet töltöttek el itt, és több területen is kipróbálhatták magukat: elektronika, robotika, számítógépes ismeretek, autószerelés. Emellett a helyi gyárakba is ellátogattak a fiatalok, hogy lássák, milyen területeken tud hasznos lenni az elektronika és a robotika. A projekt végeredménye egy távvezérelt garázsajtó nyitó rendszer megvalósítása volt. Elmondható, hogy az összes tevékenység közül a robotika váltotta ki a legnagyobb érdeklődést a diákok körében. 

A kint eltöltött 3 hét alatt számos kulturális programon is részt vettek a diákok és kísérőik: ellátogattak Brémába, Vechtába, Münsterbe, Osnabrückbe és Hamburgba, körbetekerték a szállás mellett lévő tavat (18 km), és találkoztak helyi diákokkal is. 

Mindkét projekt fontos tudással gyarapította az intézmény tanulóit és oktatóit. 

Reméljük, a jövőben minél több ilyen projektben részt tudunk venni

 

 
 
 
Kiengesztelődés – jótékonyság – szeretet: Szent József ünnepe iskolánkban
2023
Március
23

Kiengesztelődés – jótékonyság – szeretet: Szent József ünnepe iskolánkban

Névadó szentünkre emlékezve és a nagyböjti készület jegyében 2023. március 16-án iskolánk tanulói és tanárai tartalmas lelki napon vettek részt. A csütörtöki program a Nagyboldogasszony Főtemplomban bemutatott szentmisével vette kezdetét, melynek evangéliumi üzenete („Aki nincs velem, az ellenem van; aki nem gyűjt velem, az szétszór. Lk 11,14-23) is a keresztény közösségépítés fontosságát hirdette. Ezt követően a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Gimnázium sportcsarnokában dr. Novák István atya, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese tartott előadást Kiengesztelődés Ruandában, jótékonyság Szenegálban címmel, majd dr. Fodor Réka missziós orvos és férje, Greguss Sándor író, filmkészítő beszéltek hivatástudatról, hitről, valamint olyan afrikai élményekről, amelyek révén valódi emberi értékekre világítottak rá, és megmutatták, mire képes a keresztény hittel párosuló cselekvő szeretet. 

 

 
 
 
Ideiglenes felvételi jegyzék
2023
Március
16

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2023/24-es tanévre

A felvett tanulók listájába (a felvételi központ küldi meg 2023. április 22-én) a legjobb helyeken
szereplő tanulók kerülnek be, akik az adott tagozat előtt megjelölt más tagozatokra (itt és más
iskolákban) nem nyertek felvételt.
2023. március 21-23. között a tanulóknak lehetőségük van az eredeti továbbtanulási szándékuk
módosítására az általános iskolában.
A felvételi jegyzék megtekinthető ITT!

 
 
 
Pályázat
2023
Március
14

 
 
 
Nick Vujicic diákelőadásán jártunk
2023
Március
13

Nick Vujicic diákelőadásán jártunk

Iskolánk több mint 300 tanulója vehetett részt 2023. március 13-án a Papp László Budapest Sportarénában Nick Vujicic diákoknak szóló előadásán. Megérte a 1,5 órás vonatút oda és vissza a különvonattal, mert hihetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Az előadás első fél órájában a Nem adom fel! zenekar, akik látás- és hallássérült, valamint értelmileg és fizikailag akadályozott emberekből állnak, adott elő 3 gyönyörű dalt. Jó volt látni, hogy a diákokat megérintette ezeknek az embereknek az őszintésége, boldogságba, élni akarása.

Ezután bő egy órában Nick Vujicicé volt a színpad. Az életéről, annak nehézségeiről, küzdeni akarásáról beszélt. Kihangsúlyozta a szeretet fontosságát: önmagunk és mások szeretetét. Hiszen ha másban el tudjuk fogadni a hibát, akkor ugyanezt magunkkal szemben is meg kell tennünk. Beszélt az iskolai zaklatásokról, és arról, hogy ha ezt meg akarjuk változtatni, akkor nekünk kell megváltozni, oda kell figyelni mások problémáira, és támaszt kell nyújtani.

Hazafelé a vonaton hosszasan beszélgettünk az elhangzottakról, és jó volt hallani, hogy mindenkit megérintett Nick Vujicicnak legalább egy mondata. Már ezért megérte… 

És  hogy mi a legfontosabb az életben? 

„Szeretet, szeretet, szeretet.” (Nick Vujicic)

 

 

 
<<    <  3  4  5  6  7  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2024 |

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese