Főegyházmegyei tanévnyitó Sárospatakon
2022
Augusztus
31

Főegyházmegyei tanévnyitó Sárospatakon

A közel 50 oktatási intézmény fenntartását megvalósító Egri Főegyházmegye azt a rendszert alakította ki, hogy minden tanév elején a pedagógusok részvételével tanévnyitó Veni Sancte-t, a tanév végén pedig a diákok részvételével tanévzáró Te Deumot rendez valamelyik iskolavárosában.

A 2022/2023. tanévi Veni Sancte-t a Sárospataki Bazilikában rendezték meg, melyen iskolánkat is képviselték oktatóink.

Hogy miért ez a rend alakult ki, arra Ft. Lóczi Tamás atya, az Egri Főegyházmegye Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke azt az indoklást adta, hogy sokkal jobb a diákok örömteli, várakozást sugárzó arcát látni a nyári szünetet megelőző tanévzárón, mintha most ülnének itt vele szemben.

A Dr. Ternyák Csaba egri érsek által celebrált ünnepi szentmisén a pedagógusok mellett részt vettek az oktatási intézmények lelkipásztorai is, jelenlétükkel is kifejezve azt, hogy mennyire fontosnak tartják a katolikus oktatási intézmények és pedagógusaik munkáját.

A szentmise után Dr. Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát és Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorának előadása hangzott el.

A következő program a Szent Gellért - díjak átadása volt. 

Az ünnepi esemény előtt érsek úr felkérésére Tolcsvay László, Erkel Ferenc-díjas zenész, előadóművész köszöntötte énekével a díjazottakat.

Iskolánk oktatója, Taczmann Andrásné, Marika néni, a Szent Gellért-díj arany fokozatát vehette át érsek úrtól.

Sok-sok szeretettel gratulálunk kitüntetéséhez és köszönjük áldozatos munkáját!

A tanévnyitó Veni Sancte érseki áldással és a himnuszok közös eléneklésével zárult.

 

Az eseményről részletesen ITT olvashatunk.

 

 

 
 
 
Hirdetés
2022
Augusztus
16

 
 
 
Szent József Technikum - beiskolázás a 2022/23-as tanévre
2022
Július
28

Szent József Technikum - beiskolázás a 2022/23-as tanévre

KÉTÉVES, ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ KÉPZÉSEK

• 5 0713 04 04 Erősáramú elektrotechnikus szakma

• 5 0714 04 01 Automatikai technikus szakma (gyártástechnikai szakirány)

• 5 0612 12 02 Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakma

• 5 0411 09 02 Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma

A képzésekről és az iskoláról készült film itt látható:

https://youtu.be/dnoaIipZCic

Pótjelentkezés és beiratkozás: 2022. augusztus. 23. 10 óra

Részletek: https://jaszbereny.sztj-tech.hu/index.php?d=4

 

 
 
 
Tanévzárás
2022
Július
01

Te Deum…

2022. június 17-én iskolánk 18 osztálya vett részt a Barátok Templomában bemutatott tanévzáró hálaadó szentmisén. Nem csupán a jelenlévő tanulók, hanem az iskola valamennyi, ebben a tanévben végzett diákja, továbbá az intézmény oktatói is hálát adhattak azért az isteni kegyelemért, amellyel a sikereket és kudarcokat, derűs pillanatokat és nehéz helyzeteket egyaránt magába foglaló időszakot maguk mögött tudhatják. A tanulók hálát adhattak a tanév során megszerzett tudásért, a hittanórákon kapott lelki útravalókért, a kirándulásokért és egyéb közösségi élményekért. A szentbeszéd egyik központi gondolata az Isten által nekünk adott szabad akarat volt, amellyel, ha a jóra való törekvés tölti ki, Istennek tetsző világot formálhatunk.

A szentmisét követő ünnepi műsor igyekezett további lelki táplálékkal szolgálni a diákoknak a nyári szünetre is. Túrmezei Erzsébet gondolatai a hit éltető erejéről egyben azt a „többletet” is kifejezik, amelyet az egyházi iskola nyújt tanulóinak: „És minden lehetséges, ha hiszek./ Lehetetlen, megoldhatatlan,/ Elérhetetlen nincsen! /Mert a minden, az minden!” A tanév eredményességét jól tükrözte, hogy Hajdu János igazgatóhelyettes tolmácsolásában számtalan jutalomban részesült tanuló neve hangzott el a templomban. A könyvjutalmak prezentálását követően Halász Péter igazgató köszöntötte a tanulókat és zárta le ünnepélyesen a 2021/2022. tanévet.

A hálaadás azonban az érettségi és szakmai vizsgát szerzett tanulóink részéről is elhangzott a vizsgabizottságok nyitó és záró értekezletein. A 2021/2022. tanévben 158 végzős tanulónk tett sikeres érettségi vizsgát. Négy OKJ-s szakmában 69 fő szerzett szakmai bizonyítványt, öt Szakmajegyzék szerinti szakmában 44 diákunk vehetett át oklevelet. Szakmai képzésben háztartási gép szervíz-szaktechnikusként 7 tanulónk végzett.

Mindezekért hálát adva a szentmise evangéliumi példázata szolgáljon tanulságként a következő tanévre is:

“Mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette.” (Mt 7., 24-29.)

 

 
 
 
Versenyzők köszöntése
2022
Június
01

 

Május 25-én Szolnokon a Megyeháza Dísztermében köszöntötték a megyei tanulmányi versenyek dobogósait és felkésztőiket.

A rendezvényen iskolánkat Benke Tibor (12.a osztályos tanuló) a Holló András Megyei Fizika Verseny győztese és felkészítője, Litkei Ildikó tanárnő képviselte.

Gratulálunk!!

 

 

 

 
 
 
Ballagás után
2022
Június
01

„Ne küzdj a Jóért./ Keresd és szeresd. Örülj,/ amikor elér.” (Fodor Ákos)

Egy hónappal ezelőtt 164 diák intett búcsút alma materének, a Szent József Technikumnak. Valamennyi ballagó diák, amikor kilép iskolánk kapuin, egyben intézményünk történelmének részévé válik. Ennek apropóján több jubileumra is megemlékeztünk: szakképzésünk történetének 50. ballagó évfolyamát búcsúztattuk, 30 éve született újjá iskolánk falai között a gimnáziumi képzés, ebben a tanévben ünnepeltük ügyviteli képzésünk 25. évfordulóját, ugyancsak 25 esztendővel ezelőtt érettségizett iskolánk első közbiztonsági osztálya, 10 éve indítottuk honvédelmi/katonai orientációs képzésünket.   Tíz éve annak is, hogy az Egri Főegyházmegye átvette iskolánk fenntartói feladatait, és segít minket abban, hogy a krisztusi úton járjunk, és a keresztény értékek közvetítői legyünk.

Búcsúzó diákjaink és szakképzős társaik azóta számos megpróbáltatáson (írásbeli érettségi, valamint szakmai vizsgákon) mentek keresztül, és még további vizsgaesemények várnak rájuk, hogy az „érettségükről”, vagy épp a szakmai kompetenciáik elismeréséről szóló bizonyítványaikat a kezükbe vehessék.

 

 

A ballagási videófelvétel megtekinthető itt:

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2022 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese