Iskolánkról

Bemutatkozás
Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium

 

Halász Péter

Igazgatói köszöntő

Több mint ötven éve, 1959-ben gimnáziumként vált önállóvá az intézmény. 1969-től a kimenő gimnáziumi osztályok helyett erősáramús osztályokat indítottunk, így váltunk fokozatosan tiszta profilú erősáramú szakközépiskolává három párhuzamos osztállyal.

1994-től folyamatosan tértünk át az elektrotechnika-elektronika, majd az informatika szakmacsoportos képzési rendszerre. A szakképzés mindig magas színvonalon folyt, a legkorszerűbb eszközökkel. Az elmúlt két évtizedben a szakképzés folyamatos átalakuláson ment keresztül, igazodva térségünk ipari és munkaerő piaci igényeihez is. A gyakorlati oktatás a ma legkorszerűbb, csúcstechnikát képviselő eszközökkel folyik.

A tanműhelyek technikai felszereltségét, a szakmai képzés minőségét bizonyítja, hogy az automatizálásban vezető FESTO cég, valamint az informatikában a Cisco Akadémia iskolánknak átadta ezeken a területeken képzési programját, és kiadhatjuk a felnőttképzési bizonyítványukat.

Az intézmény országos hírét a szakmai tanulmányi versenyeken hosszú időn át elért kiemelkedő eredményeink alapozták meg. Volt tanítványaink nemcsak az iparban tevékenykednek vezető beosztásban, hanem aktív résztvevői a műszaki tudományos életnek is.

Az 1990-es évek társadalmi változásai egyre inkább igényelték a középfokú általános képzést, így indult be ismét iskolánkban a gimnáziumi oktatás 1992-ben, majd egy év múlva a közbiztonsági gimnáziumi osztály. Eredményességében ez képzés is gyorsan felzárkózott a műszaki mellé, tanítványaink előkelő helyezéseket érnek el országos versenyeken.

A 2012/2013. tanévben ismét színesedett kínálati palettánk, beindítottuk a katonai fakul-tációt a gimnáziumi osztályban, a jövő tanévben pedig a város kosárlabda csapatának után-pótlását biztosító fiatalok kezdik meg nálunk gimnáziumi tanulmányaikat.

Iskolánk 2010 óta angol és német nyelvből a Pécsi Tudományegyetem ECL, angol nyelvből a Debreceni Egyetem DExam nyelvvizsgaközpontjának akkreditált vizsgahelye. Nyelvvizsgázni lehet alap-, közép- és felsőfokon mindkét nyelvből.

Az oktatás-nevelés dimenzióit jelentősen kiterjesztik az évtizedek során kialakult iskolai hagyományok, kulturális, művelődési és sportolási lehetőségek. Az önművelést több tízezer kötetes könyvtár szolgálja. A külföldi testvériskolákkal kialakított szakmai és kulturális kapcsolat lehetővé teszi a diákok csereutaztatását, látókörük szélesítését, az idegen nyelvek gyakorlását.

A 2012/2013. tanévet iskolánk az Egri Főegyházmegye fenntartásában kezdte meg. Kiemelt nevelési feladatunkká vált a mai elanyagiasodott, elszemélytelenedett világban az alapvető erkölcsi normák, a katolikus értékrend átadása is a ránk bízott fiataloknak.

Halász Péter
igazgató

 

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2024 |

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese