Tankönyvrendelés 2016/2017
2016
Március
22

Általános képek: book-icon.pngKedves Diákok! Tisztelt Szülők!

2016. április hónapja a következő tanévre szóló tankönyvek megrendelésének ideje.

A tankönyvek megrendelése ebben a tanévben is a Kello rendszerén keresztül történik, az előző évekhez hasonlóan, de néhány jelentős változással.

A tankönyvrendelés menetrendje:

1. 2016. április 01-én megjelenik a következő tanévre szóló hivatalos tankönyvjegyzék, amely azokat a tankönyveket tartalmazza, amelyeket az iskolák megrendelhetnek diákjaik számára.

2. 2016. április 08-ig az iskola összeállítja minden osztály számára a következő tanévre szükséges tankönyvek listáját és átadja a tanulóknak.

3. 2016. április 11-én minden tanulónak vissza kell hoznia az átnézett, esetlegesen csökkentett és a szülő által aláírt listát! A csökkentés módja a listában szereplő, de Önök által nem igényelt tankönyv kihúzása. Az Önök anyagi terheinek csökkentése érdekében kérjük, hogy húzzák ki a listából azokat a tankönyveket, melyeket más forrásból, pl. rokontól, ismerőstől meg tudnak szerezni ingyen, kedvezményes áron vagy esetleg kölcsönbe, s így nem szükséges megvásárolniuk!

Az iskola tankönyvet csak azon diákjai számára rendel, akik 2016. április 11-ig a szülő által aláírt tankönyvlistájukat visszahozzák. Ennek elmulasztása esetén mindenki maga gondoskodik a tankönyveinek beszerzéséről.

4. 2016. április 29-ig az iskola feltölti a Kello rendszerébe valamennyi diák (közel 800 fő) egyéni tankönyvrendelését, illetve rögzíti a fizetési státuszát, mely lehet „fizetős” vagy „ingyen tankönyves”.

„Ingyen tankönyves” státuszba az kerül, aki 2016. március 23-ig beadta az erre vonatkozó „Igénylő lapot” és a jogosultságát igazoló érvényes dokumentumot. A jogosultságot igazoló dokumentum érvényességének folyamatossága szükséges a tankönyvek kiosztásának idején és az intézmény elszámoltatásának október 01-i időpontjában. Ellenkező esetben a tanuló státusza a Kello rendszerében módosul és a megrendelt könyvekről a Kello számlát küld a Szülőnek.

5. Az előző tanévekhez viszonyítva jelentős változásNINCS VISSZÁRU.

Fizetős diákoknak az általuk (illetve a Szülő által) megrendelt és a Kello által leszállított tankönyveket és a könyvekről kiállított számlát át kell venniük a tankönyvfelelőstől, átvételi elismervény ellenében. Azon tankönyveket, melyekre esetleg még sincs szüksége, saját költségére a Szülőnek joga van visszaküldeni a Kellonak, de csak 2016. szeptember 15-ig.

Az ingyen tankönyvre jogosult diákok tankönyvei az iskolai könyvtár állományába kerülnek, azok ellenértékét az iskolának számlázza a Kello.

Ha a tanuló fizetési státusza megváltozik, azt azonnal, de legkésőbb 2016. szeptember 26-ig jeleznie kell az iskolának, hogy a státuszváltás megtörténhessen. Ennek az iskolai határideje: október 01. Erre csak érvényes dokumentumok benyújtása esetén van lehetőség.

6. A tankönyvek tanulói, szülői átvétele 2016. szeptember 01-től, a későbbiekben meghatározott és kihirdetett rend szerint történik.

7. A tankönyvek árának a Kello felé történő kiegyenlítésének, befizetésének határideje2016. szeptember 15.

 
 
 
Nagy Tamás kiállítása
2016
Március
11

Általános képek: 12791096_1117974694891190_2527171504971029494_n.jpg2016. március 08-án nyílt meg a Szikra Galériában iskolánk művésztanárának, Nagy Tamásnak gyűjteményes kiállítása A korsós lány tükre címmel.  A vendégeket Szikra István galériatulajdonos köszöntötte, majd dr. Egri Mária művészettörténész méltatta Nagy Tamás munkásságát. Elemezte a kiállított képeket, amelyek alapjául Zilahi Zoltán szobrászművész Korsós lány című szobra szolgált. A szobor 1995-ös avatásán középiskolásként a festő is jelen volt- Ez az élmény azóta is meghatározó munkáiban, a szobor segítségével fejezi ki gondolatait. A Korsós lány számára egyaránt jelképezi Jászberény városát és saját tapasztalatait. A kiállítás ezen impulzusok gyűjteménye az elmúlt 12 év tükrében. A megnyitót, amelyen megjelent a szobor készítője is, Terenyi Krisztián gitárjátéka színesítette.

 
 
 
Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny - 2016.
2016
Március
09

Általános képek: 10624618_10205489121658677_6448255231328725561_n.jpgA 2015/2016-os tanévben immár 12. alkalommal került megrendezésre a Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny a pályaorientációs képzések keretében belügyi rendészeti ismeretek közismereti tantárgyat tanuló 11-12. évfolyamos diákok számára.

Az egyéni versenykategória országos válogatóversenyére 2016. január 20-án került sor a Rendészeti Szervek Kiképző Központjában, amelyre 49 középiskolából felkészítő tanáraik kíséretében érkezett az a 174 tanuló, akik az iskolai megmérettetéseken a legjobban teljesítettek. A versenyzők írásban adtak számot a belügyi rendészeti ismeretek tantárgy keretében – rendészeti ismeretek, speciális társadalmi ismeretek, rendészettörténet, katasztrófavédelmi ismeretek, idegen nyelv tárgykörben – megszerzett tudásukról.

Az országos döntőnek 2016. március 02-04. között a Békéscsabai Szakképzési Centrum adott otthont, ahová a legjobb 25 versenyző jutott.  Iskolánk tanulói a következő helyezéseket érték el:

5. hely: Tóth Gábor

12. hely: Fehér Martin

16. hely: Halasi Loretta

17. hely: Jász Viktor

Valamennyien 12. d osztályos tanulók. Meg kell jegyezni, hogy a mieinkkel ellentétben a versenyzők zöme szakközépiskolás volt, ahol a szakmai jellegű órák száma 2-3-szor annyi, mint a gimnáziumi fakultációban.  Így sikerük még értékesebb!!

Felkészítő tanáraik: Pólyáné Balla Julianna, Nagy Gábor – r. alezredes, Kovács Béla – r. főhadnagy, Kisjuhász Andrea, Páll Márta.

 
 
 
Vetélkedő a szerzetesség éve alkalmából
2016
Február
08

Általános képek: fullsizerender.jpgFebruár 3-án került megrendezésre immár második alkalommal iskolánk szervezésében a területi műveltségi-hitéleti csapatvetélkedő. Tavaly, az első alkalommal a ferences szerzetesek élete és működése volt a téma, idén, a megszentelt élet évében a szerzetesrendek tevékenysége. A hagyományteremtő szándékú kezdeményezés dr. Novák István főigazgató atya ötlete alapján valósult meg.

A kvízmester, a feladatok összeállítója, a verseny házigazdája és lebonyolítója  ezúttal is Nagy Zoltán tanár úr, iskolánk magyar-történelem szakos pedagógusa volt. Az egyházmegyében és a megyében található katolikus iskolák közül öt iskola nevezett, így kilenc háromfős csapat mérte össze tudását. A hétfordulós szellemi erőpróba feladatai között szerepelt képek és a hozzájuk tartozó fogalmak párosítása; keresztrejtvény Páduai Szent Antal nevével a megfejtésben; nem az egyházi tevékenységükkel, hanem más téren kimagasló szerzetesek életútja; memóriajáték A katedrális és a Legyetek jók, ha tudtok!című filmek részletei alapján; fiktív interjú Julianus baráttal; és végül a mindent eldöntő Mindent vagy semmit!-típusú végjáték. Az első három helyezett csapat sorrendje így alakult:

  1. Nagyboldogasszony Tagintézmény Gimnáziuma, 11. a

(Felkészítő tanáruk: Csillik Zoltán)

  1. Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Jászapáti, 11. osztály

(Felkészítő tanáruk: Fehér Gabriella)

  1. Liska József Tagintézmény, 11. d

(Felkészítő tanáruk: Pernyész Anita)

A győztes csapatok iskolánk diákönkormányzatának felajánlásából ajándékutalványokat nyertek. A zsűri elnöke Taczman András diakónus volt, míg a bizottság tagjai Bencsik Ferenc igazgatóhelyettes, aki a verseny műszaki részét is előkészítette, valamint Muhari Ferenc hittanár.

 
 
 
Szabadon - Harangozó Márton fotókiállítása
2016
Január
27

Általános képek: marci.jpgNem lenne fair arról beszélni, hogy a képek alkotója még csak középiskolás. Nem lenne fair a koráról beszélni. Ha ez a kiállítás csak arról szólna, hogy van egy tehetséges diák  Liskában,  akkor a legtöbben csak kedvesen mosolyognának és valamilyen kifogást keresve kibújnának a kiállítás megtekintése elől. Ha viszont arról beszélünk, hogy ezek a képek egy jászberényi fotós munkái, aki már évek óta a város képi arculatát formálja a szemünkben, az már mindjárt más.

Biztosan sokan látták már a képeit a közösségi oldalakon. Talán már lájkolták is, vagy meg is osztották, de az esetek nagy részében feltehetőleg nem ismerték az embert, aki a gép mögött állt.

Azt gondolom, hogy csodálatos dolog rácsodálkozni valami olyasmire, ami a szemünk elé tárul.

Marci képei nem azt mutatják meg, amit mi, „földi halandók” is láthatunk.

Mi általában nem mászunk magas épületek tetejére éjszakánként; különösen nem pl. szilveszter éjszaka csak azért, hogy egyszerre lássuk az összes tűzijátékot, amit a városban fellőttek a bulizó fiatalok. Általában mi azok vagyunk, akik szemébe a pernye hull, vagy épp bosszankodunk a fűtött szobánkban a nem kívánt zajhatás miatt.

Marci nem azt mutatja meg, amit mindenki láthatna, ha figyelne. Nem is mondhatnám, hogy a mi hibánk ez.

Marci keresi a különleges alkalmakat és különleges nézőpontokat.
Különleges alkalom lehet neki bármi: egy ködös reggel, a frissen begyújtott kémények füstje, a nagy forgalom, párás alkony…

 A fantasztikus az, hogy amire ő rá tud csodálkozni, az mégiscsak „köznapi” egy más perspektívában.

Ezért állunk hitetlenkedve pl. a Szövetkezet út-Kossuth út találkozásánál készült felvételén is. Az embernek olyan érzése van, mintha egy nagyvárosi forgatagba csöppenne. Pedig nem az, csak az ő szemüvegén keresztül látva a világot akár az is lehetne.

Mondhatnánk, hogy „ennyi az egész… jó időben, jó helyen kell lenni!”

Ha csak ennyi lenne a képek titka, akkor sem biztos, hogy felkelnénk fel a puha-meleg ágyunkból hajnali négykor, hogy ellenőrizzük, hogy elég ködös lesz-e a napfelkelte… Marci mindent előre eltervez a fotózásai során. Semmi sem véletlen. Ha mégis, akkor visszatér a helyszínre még egyszer, megfelelőbb időpontban, hogy tökéletes legyen, amit eltervezett.

Még ez is kevés ahhoz, hogy valaki jó képet adjon ki a kezei közül. Itt kompozíciót, színkontrasztokat és formákat látunk megfelelően elrendezve. Ezek így együtt már beszélnek hozzánk.

Nyugalmat- vagy épp lendületet közvetítenek, de minden esetben vizuális élményt nyújtanak. Ezt külön kiemelném abban a korban, ahol számolatlanul készülnek- és töltődnek fel a fotóink ország-világ elé a közösségi oldalakra. Ez azt az illúziót csöpögeti belénk, hogy mi mindannyian fotósok vagyunk. Na persze azok a képek csak „gyors használatra” készülnek. Végig görgetjük őket és már nem is léteznek tovább. Nincs utóéletük.

Azt gondolom, hogy az itt látható munkák nem ilyenek. Hiszem és tudom, hogy Marci képei hosszú távra szólnak és nem fog rajtuk az idő. Mérföldkövek ezek a város számára, hiszen tudomásom szerint ilyen- és ehhez hasonló képeket ez eddig nem készültek a városunkról. Évtizedek múltán is megkerülhetetlen tényezői lesznek a Jászberényről alkotott képünknek.

Nagy Tamás

 
 
 
Karácsonyi vetélkedő
2015
December
17

Általános képek: dsc00218.jpg2015. december 14-én került megrendezésre a már hagyománnyá vált „Karácsonyi vetélkedő” a intézményünkben. A vetélkedő most is népszerű volt, 9 csapat versengett a hőn áhított első helyezésért, melyet a 11.G osztály csapata szerzett meg. Második lett a rajzszakkör és a székhelyintézmény csapata. A csapatok fej-fej mellett haladtak a játékos feladatok sikeres megoldásában, a zsűri nehéz helyzetben volt, végül több helyen alakult ki holtverseny. A hangulat nagyon jó volt, tanárok, diákok egyaránt szurkoltak a csapatoknak. A versenyzők élvezték a nemes küzdelmet, sokan jövőre is megpróbálják majd. A helyezettek díjazásáról és a versenyzők, szurkolók szaloncukoradagjáról az iskola diákönkormányzata gondoskodott.

 
<<    <  37  38  39  40  41  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2022 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese