Idegennyelvi verseny Szent Ferenc nap alkalmából
2016
Október
11

Ebben a tanévben immár 4. alkalommal rendeztük meg iskolánkban a mostanra már hagyományossá váló Szent Ferenc-napi idegennyelvi versenyt.

Korábbi versenyeinken iskolánk védőszentjére emlékezve adhattak számot a diákok mindarról, amit Szent Ferencről vagy hozzá kapcsolódóan Szent Kláráról illetve a Ferences-rend történetéről tanultak a hittan órákon. Mindezt persze angol- és német nyelveken.

Az idén egyéni versenyt hirdettünk, melynek során olvasott szövegértési feladatokat kellett a jelentkező versenyzőknek megoldaniuk Szent Ferenc életével kapcsolatosan. Valamennyi osztály képviseltette magát ezen a szeptember 27-én megrendezett versenyen. Így összesen több mint 150 tanuló dolgozott legjobb tudása szerint.

Az iskola és a Diákönkormányzat támogatásával szeretnénk most valamennyi évfolyamból az 1-2-3. helyezéseket elért tanulókat díjazni.

A Szent Ferenc nap alkalmából rendezett idegennyelvi verseny eredményei

 

1. helyezettek

 

Angol nyelv

 

Pesti Alex 9.c       Lukács Levente 10.a              Jancsik Dániel 11. a               Buda Roland 12.g

Ladányi Kristóf 13.b

 

Német nyelv

 

Vincze Patrik 9.g             Káplár Viktória 10.e              Kocsi Soma 11.c

 

2. helyezettek

 

Angol nyelv

 

Sisa Patrik József 9.b                  Dankó Dániel 10.b     Velkei Richárd 11.b   Sós Bence Lajos 12.d

            Nagy Armand 13.b

 

Német nyelv

 

Bódi Kitti 9.g                   Kabács Máté 10. c                 Babucs Norbert 11.c

 

3. helyezettek

 

Angol nyelv

 

Bodzsár Zsolt 9.c             Fehér Márk 10.d        Dronca Dániel András 11.a   Bujdosó Csenge 12.d

Kovács Nikolett 13.d

 

Német nyelv

 

Bóna Norbert 9.g             Besenyi Áron 10.c     László Roland 11.c    Simon Róbert István 11. c

Gergely Martin 11.d

 

Pataki Róbertné

 
 
 
Tanévnyitó ünnepség iskolánkban
2016
Október
09

Ünnepélyes tanévnyitó ünnepség – Veni Sancte

 

Szeptember 1-jén ünnepélyes keretek között kezdtük meg a 2016/2017-es tanévet iskolánkban.

Az első órában a bitumenes pályán gyülekeztünk, ahol Szabó László igazgató úr tartott rövid tájékoztatást a tanulói létszámról, a rekordszámú osztályokról, a személyi változásokról és az óvodával kibővült intézményi szerkezetről. Külön üdvözöltük az iskolánkba most érkező kilencedikes évfolyamot.

A két osztályfőnöki óra után a Főtemplomban folytatódott az ünnepélyes tanévkezdés. Dr. Novák István főigazgató atya köszöntött mindenkit az új tanév elején, Isten áldását kérte minden iskolánkban tanulóra és dolgozóra és sok örömöt kívánt a közös munkához. A szentmisén prédikáló Szántó József apátplébános boldog új évet kívánt és ő is a Szűzanya áldását kérte a jelenlevőkre. Szabó László igazgató úr tájékoztatott az új kezdet okán elnyert elismerésekről. Dr. Novák István atyának kanonok címet adományozott dr. Ternyák Csaba egri érsek, a jászberényi katolikus iskola infrastrukturális és lelki-szellemi fejlődéséért végzett munkája elismeréseképpen. Augusztus 20-án pedig Szabó László igazgató úr vette át a Jászfényszaruért Kitüntető Díjat iskolánk és a Samsung Zrt. közötti kapcsolat fenntartásáért. A főigazgató úr tanévnyitó beszédében három értéket tűzött az új tanév zászlajára: fejlődés, figyelem és tanulás. Fejlődés, hiszen a most átadott új épületek egyértelműen a haladás szimbólumai, azonban csak akkor töltik be valódi funkciójukat, ha mi is tudunk fejlődni bennük. Figyelem, mert egy 750 fős intézmény csak akkor tud zavartalanul működni, ha figyelünk egymásra és együttműködik a diákság a tanárokkal. Valamint elengedhetetlen a tanulás, hiszen iskolánk jó szakképzettséggel, minőségi szaktudással indítja el a végzett diákokat és a most mutatkozó munkaerőhiány biztos lehetőséget ad az elhelyezkedésre a megszerzett szakmával régiónkban.

Az ünnepséget a Liska Vegyeskar énekei és szövegei tették még ünnepélyesebbé.

T. M.

 
 
 
Gólyaavató a Liskában
2016
Szeptember
02

„…címerünkre esküszünk,

hogy példás Liskások leszünk!"

2016. szeptember 2-án a Liskában közel 180 kilencedikes diák várta izgatottan a csengőszót. Bár ez a már megkezdett középiskolás éveik második tanítási napja volt, mégis újabb kihívásokat jelentett számukra, hiszen ekkor került sor a gólyaavató keretében az intézménybe való „befogadásukra”. A 9. d osztály már augusztusban, gólyatábor keretében megismerhette leendő iskoláját, valamint a rendőri pálya szépségeit, mindettől függetlenül a gólyaavató aktív résztvevői voltak.

A kilencedikes diákok ezen a napon felfedezhették iskolájuk különböző termeit, meglátogatták a Barátok Templomát, ahol Taczman András diakónus izgalmas összefoglalót adott a diákoknak a templom több mint fél évezredes történetéről. A tanulók ezt követően gólyaavató vetélkedőn vettek részt, ahol megcsillogtathatták sokoldalúságukat. A gólyák a verseny során bebizonyíthatták, hogy milyen sportosak, kreatívak, továbbá rendkívül jó megfigyelőképességgel, memóriával, zenei hallással rendelkeznek. A játékok során arról is tanúbizonyságot tettek, hogy az épület útvesztőiben is otthonosan mozognak már a második tanítási napjukon. A vetélkedőnek valójában mindenki nyertese lett, hiszen eredményesen leküzdötték az eléjük állított akadályokat, így méltó polgárai lettek a Liska diáktársadalmának.

MZs

 
 
 
Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 2016.
2016
Június
07

Általános képek: 13103398_1150931471595512_2423150049977215258_n.jpgÁprilis 18-20. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált és ennek keretében az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 40 szakmában Budapesten, a Hungexpo területén az MKIK szervezésében.

Automatikai technikus szakmában iskolánk tanulója Márkus Gábor Andor (14. a) 3. helyezést ért el. Felkészítő tanárai : Kirják István (a dobogón), Bálint Bence és Csikó Roland.

 
 
 
Leány foci - diákolimpia
2016
Május
25

Általános képek: 13239391_1169213133100679_9039163030351656294_n.jpg2010 óta sorozatban hetedszer nyerte meg iskolánk a megyei diákolimpiát leány fociban. Így ők képviselték megyénket az országos döntőn, ahol a 17. helyet szerezték meg. A csapatkép a megyei döntőn készült. Állnak: Péntek Kinga, Bertalan Brigitta, Molnár Gerda, Halasi Loretta, Varró Barbara, Nyers Olívia, Tóth Adrienn, Demény Mónika. Guggol: Csőke Anna, Salgó Cintia. Az országos döntőn, illetve a megyei elődöntőn szerepelt még Ferkó Viktória, Pomaházi Dóra és Háfra Noémi.
A csapat felkészítője Csókási Zsolt, segítője Litkei Gábor.

 
 
 
KatonaSuli Sportnap 2016
2016
Május
22

Sikeresen ért véget a JNSZ megyei KatonaSuli Sportnap járőr versenye, amelyet 2016. május 20-án Jászberényben szerveztek.

Az eseményen öt KatonaSuli-s középiskola, kilenc csapata vett részt (5 fiú és 4 leány). A verseny fő védnöke Lamos Imre dandártábornok Úr, a 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, iskolánk patronálója volt. A 13 km-es távon, 8 különböző katonai feladat leküzdése várt a versenyzőkre: kúszás, azimutmenet, kötélhíd (módosult a Zagyva magas vízállása miatt), sebesültszállítás (gázálarcban), fegyver szét- és összeszerelése, kispuska lövészet, kézigránát dobás, katonai alapismeretek (elsősegély). Az állomásparancsnokok iskolánk pedagógusai voltak, akiknek munkáját a bázis állományának tagjai segítették.

A tavalyi győzelmét fölényesen védte meg iskolánk fiúcsapata Varga Péter, Tóth Mihály, Kókai Olivér Máté rajparancsnok, Lajti Szabolcs, Szőcs Szabolcs (ő nincs a fotón): 2 óra 38 perces idejükkel 45 percet vertek a 2. helyezett mezőtúri csapatra. Így ismét nálunk maradt a verseny fővédnöke által felajánlott serleg, amit Mádi Lajos alezredes, a bázis kiképzési főnöke adott át. Leányaink Szikszai Izabella, Zornánszki Petra rajparancsnok, Mató Réka, Lengyel Klaudia, Balogh Krisztina is megismételték tavalyi eredményüket, másodikak lettek 2 perccel lemaradva Mezőtúr mögött.

A siker értékét növeli, hogy valamennyi diákunk a 11.e osztály tanulói, akik méltán követik 12. évfolyamos társaikat, akik tavaly szerepeltek dicséretesen e versenyen. Valamennyien katonai fakultációs gimnáziumi tanulók.

Az érdeklődők számára, valamint a versenyzőknek a holtidő kitöltésére jelen volt a kollégium aulájában egy MIG 29-es repülőgép-szimulátor, és egy toborzó pont.

A tanulók felkészítője Bárczi Tamás tanár úr volt.

 
<<    <  29  30  31  32  33  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo Megvasult Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-818
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2021 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2022.Május
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese